Cursus:

  • Op woensdagochtend van 9.30 -12.00 voor volwassenen
  • Op woensdagmiddag van 12.30-15.00 voor volwassenen
  • Op vrijdagochtend van 9.30-12.00 voor volwassenen
  • Op vrijdagmiddag van 16.00 – 18.00 voor jeugd 10-17 jaar

Tevens geef ik regelmatig workshops, bijvoorbeeld landschap schilderen, “en plein air”. We schilderen, als het weer het toelaat buiten in een landschappelijke omgeving. Bij slecht weer is er de  mogelijkheid om binnen te staan en vanuit daar het landschap te schilderen. Je krijgt eerst instructie en uitleg over o.a. kleur en compositie. Daarna gaan we aan de slag. Veldezels zijn aanwezig.

Mijn lessen of begeleiding is gericht op tekenen en schilderen naar de werkelijkheid, maar met een eigen , artistieke toets. Doel is dat je het schilderij kunt maken wat je wilt en dat je je niet gehinderd voelt door het gebrek aan techniek. De technieken waar ik op doel zijn bijvoorbeeld het mengen van de juiste kleur, bepalen van de compositie, het zien en gebruiken van licht en donker, lijn en vlak. Basis is het goed leren kijken.  Uitgangspunt is het schilderen naar eigen idee en visie.

De cursussen geef ik op mijn huisadres in Stoutenburg, centraal gelegen tussen Leusden, Amersfoort en Hoevelaken. in een groot atelier midden in het weiland achter ons huis. Een prachtige en ook gezellige locatie. Ezels lopen om het atelier. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de weg.

De lessen beginnen in de tweede week van september. Later instappen is in overleg mogelijk.

Kosten voor 20 lessen: € 240,-

Mocht je geïnteresseerd zijn in één van de cursussen of workshops, neem dan contact met me op. Mijn telefoon nummer is : 033-4940981 of per mail: wandalandwaart@gmail.com